Elakkan Kematian Sel Tubuh – Tonik Anggur
Mengapa begitu ramai yang jatuh sakit atau mengidap
penyakit? Secara ringkas pasti ramai yang menjawab ia berpunca dari cara hidup
tidak sihat. Ia termasuklah tidak bersenam , merokok, stress dan yang paling penting
ialah pemakanan tidak seimbang.
“anda adalah apa yang
anda makan”
MENGAPA AMALAN
PEMAKANAN MENDORONG KITA JATUH SAKIT
Kebiasaannya kita jatuh sakit apabila proses kematian sel
berlaku lebih banyak dari sel baru yang tumbuh. Mengapa sel –sel tubuh kita
mati? Apakah pula sel ? Sel adalah unit paling asas dalam tubuh. Bayangkan anda
membina sebuah bangunan. Sel adalah setiap ketul batu bata yang disusun
sehingga membentuk sebuah bangunan yang tersergam indah. Jika sel-sel sihat,
pastinya bangunan itu kukuh bukan ? Dianggarkan terdapat 100 trillion sel dalam tubuh manusia. Sel
akan membentuk tisu ( satu kumpulan sel dipanggil tisu ), tisu membentuk organ,
organ pula membentuk sistem dan seterusnya sistem membentuk organisma. Setiap
sel di dalam tubuh kita kecuali sel darah merah matang mempunyai DNA.
Sel tubuh mati hampir setiap minit dan harus diganti dengan
yang baru. Makin meningkat umur, kadar jumpah sel yang mati semakin tinggi
berbanding dengan sel hidup yang baru. Kesannya kita mengalami penuaan ataupun
diserang penyakit. Bagaimanapun kematian sel ini boleh diminimumkan sekiranya
mengambil makanan seimbang. Kenyataan ini didedahkan dengan konsep pemakanan
seimbang. Untuk melindungi sel, kita perlu mengambil diet yang seimbang.
Namun akibat faktor daripada permintaan dan penawaran , maka
makanan tidak boleh dibiarkan tumbuh secara organik. Ia harus dilakukan secara
komersil padda skala besar bagi memenuhi keperluan penduduk dunia. Kesannya
nutrisi seimbang kini dicemari dengan bahan-bahan asing seperti baja yang
keterlaluan, antibiotik, racun serangga yang menjadi musuh manusia. Akibatnya
pemakanan seimbang tidak boleh lagi membantu memelihara sel daripada mati
mengikut hayatnya. Sebaliknya sel mati lebih awal. Sebagai contoh, sel darah
merah mempunyai jangka hayat 120 hari tetapi mungkin mati pada hari ke 100.
KEHILANGAN NUTRIEN
SEBAB KEHILANGAN
NILAI MAKANAN
TUAIAN AWAL SEHINGGA
25%+
PENGANGKUTAN SEHINGGA
25%+
PENYIMPANAN SEHINGGA
50%+
MASAKAN SEHINGGA
50%+
PEMBEKUAN SEHINGGA
83%+
PEMPROSESAN MELAMPAU SEHINGGA
100%+
PENGHALUSAN SEHINGGA
100%+
PEMPASTEURAN SEHINGGA
50%+
BEBERAPA CONTOH
EPAL - Boleh
kehilangan lebih 50% kandungan Vitamin C dalam peringkat penyimpanan. Kecuali
bagi musim tanaman yang singkat. Kebanyakan epal kita telah diletak dalam
penyimpanan.
KACANG PEA HIJAU -
pea bekuan kehilangan 83% kandungan vitaminnya semasa pemprosesan. Pea dalam
tin kehilangan sehingga 94%.
ROTI PUTIH -
bahagian –bahagian daripada 24 nutrien asli ditanggalkan semasa pemprosesan
tepung gandum putih. Lebih kurang 6 nutrien tiruan yang inferior ditambah. Oleh
itu roti putih mengandungi kandungan yang ‘diperkayakan’
BROKOLI -
Semasa membekukan brokoli segar, 37 % Vitamin C telah hilang.
VIVIX MEMBANTU
MENGELAKKAN KEMATIAN SEL
Setahun yang lalu, SHAKLEE memperkenalkan Vivix, produk
supplement revolusionari anti penuaan dalam pertarungan melawan penuaan pada
tahap selular. Lebih 1 juta botol Vivix telah pun dijual.
Vivix merupakan supplement anti penuaan terbaik di duniaa
yang telah dibangunkan oleh penyelidikan bertahun – tahun SHAKLEE, Syarikat
Suplement no.1 di Amerika.
Di dalam kajian makmal, ramuan Vivix telah menunjukkan impak
kepada empat mekanisma penting penuaan pada tahap sellular.
SEMULA JADI. UJIAN
KLINIKAL KE ATAS RAMUAN UTAMA. EKSKLUSIF UNTUK SHAKLEE.
4 MEKANISMA PENUAAN PADA TAHAP
SELLULAR.
1) KEROSAKAN DNA
Setiap hari sel tubuh diserang oleh hampir
sejuta serangan yang merosakkan DNA. Serangan ini merosakkan pengkalan data
genetic, menghasilkan satu serangan “typo” (kesilapan dari yang asal”. Ia akan
mengganggu fungsi sel dan panjang umur. Ramuan Vivix melindungi dan memperbaiki
sellular DNA.
2) PENGAWALAN GENETIK
Pengawalan genetic menyumbang
kepada deteriorasi (kemerosotan) umur pada tahap sellular. Di dalam satu
penemuan utama dan ujian klinikal menunjukkan ramuan Vivix mengaktifkan satu
pengawalan genetik utama yang menolong melambatkan penuaan sellular.
3) PENGELUARAN TENAGA YANG KIAN MENURUN OLEH
SEL-SEL
Mitochondria (penjana tenaga) di
dalam sel menghasilkan tenaga yang kita perlukan. Apabila kecekapan
mitochondria menurun, fungsi sel turut menurun. Ramuan Vivix menggalakkan
biogenesis (pembentukan baru) mitochondria tahap tenaga di dalam sel.
4) PENIMBUNAN PROTIN AGE
Penimbunan berlebihan protin AGE
(advance glycation end product) boleh menyebabkan kerosakan tahap cellular yang
akan mengganggu keutuhan sel dan panjang umur. Ramuan Vivix adalah 10x lebih
kuat dari resveratrol ( kandungan unik dalam anggur muscadine) untuk
melambatkan pembentukan protin AGE.
Paling mudah, minumla sesudu kecil
Vivix setiap hari untuk meningkatkan jangka hayat sel anda.
Berminat dapatkan vivix
dengan cepat ?
Nak buat pembelian kad kredit ?
boleh klik (di sini) . Ataupun hubungi Azie di 016-3524104.
Salam sayang
..
Azie abd
Ghani
(sid
1025553)
Agent SRI
DAMANSARA, KUALA LUMPUR SENTRAL, DAMANSARA, KEPONG, KOTA DAMANSARA, SUNGAI
BULOH DAN KAWASAN SEKITAR KUALA LUMPUR.
Comments
Post a Comment